onsdag den 29. maj 2013

Status pt.

Jeg, tror at jeg lyver over for mig selv. Siger til alle at det går meget bedre, for jeg ser jo også bedre ud en for nogle uger siden- siger de. Men jeg ved ikke. Hvordan jeg har det, måske er det bare i dag, - jeg er træt, og har haft ondt i knæet, og har grædt inden vændigt. Selvom at det Ligenu føles som om jeg har grædt uden på. Sådan føles det.
Måske er det eneste nogle lunde positive i dag er, indtil vidre er at jeg ikke har kastet op, tror jeg :l ?.
Jeg føler mig træt i hovet. Århh.

søndag den 26. maj 2013

Bare billeder i dag :)

Har efterhånden mange billeder på min mobil, fra enten tumblr( hedder  Imellemdigogmig)  eller instagram (sarah92nielsen)  hvor jeg tit, hvis jeg falder over et billede som jeg synes er inspirerend så gemmer jeg det på min mobil. Jeg burde faktisk få rydtet op ;)
Nå men her altså lige nogle håber også at de kan inspirerede jer?! :)
















torsdag den 23. maj 2013

Lækkere rodfrugt pandekager


Rodfrugt pandekager

Denne sunde opskrift giver dig inspiration til at lave rodfrugt pandekager - en god og mættende frokostret.C

1 person

Tid:

3o minutter

Sværdhedsgrad:

Nem

Ingredienser

  • 300 g fintrevne rodfrugter, fx selleri, gulerod, jordskok og pastinak
  • Lidt salt
  • 2 æg
  • Finthakkede krydderurter, fx persille
  • Peber
  • Eventuelt 3 tsk mel
  • 1 tsk olivenolie
  • 30 g brød
  • Eventuelt en grøn salat

Fremgangsmåde

Rodfrugterne rives fint, lægges i en si og saltes let. Lad det stå i 15 minutter. Pres al væden fra og bland rodfrugterne med æg, krydderurter og peber. Tilsæt eventuelt mel, hvis grøntsagsmassen er for våd.
Smør et stykke bagepapir med olivenolie og læg grønsagsmassen på papiret i flade, små pandekager eller i én stor. Bages i en ovn i ca. 20 minutter ved 200°, eller til de er gyldne.
Serveres med et stykke brød til og eventuelt en grøn salat.

lørdag den 18. maj 2013

Sol og sommer?! Ja tak! :D

Puha, det har godt nok været varmt i dag! Måtte sove med træsse døren åben i nat, da det var så varmt ( omkring 13-15 grader ca)
I dag har jeg ikke lavet det store, var henne og at træne med en ven i ca 1 time, først 5 min på cykkel, i 1 gir, da jeg har lavet en forkert ( eller overbelastet) bevælse med midt ene ben da jeg ude og løbe søen rundt med klasse her igår. Og så ellers bare styrke træning :) er allerede ved og at få støre muskler, joker lidt med at jeg ville være så stor som en body bulder :p
Ligenu ser jeg melodi granprix :D jeg håber sådan at danmark vinder :D

torsdag den 16. maj 2013

Banan/vanilje youhurt

Efter at min mobil ikke ville oplode det andet indlæg, ligger jeg et nyt ud :p
Til banan/vanilje youhurt skal du bruge :
1 banan ( 100gr brugte jeg :)
200gr vanilje youhurt fra cheasy ( kommer slf an på hvor meget du kan lidt vanilje, du kan sagtens skifte det ud)
10gr mandler.
Blænd banan og vanilje sammen med en stavblænder til der ingen klumper er fra bananen (er sikker på at man også kan bruge en gaffel. )
Hak mandlerne grove
Hæld "youhurten" op i et glas og drys med mandler.
Volla, perfekt til et mellem måltid :)


onsdag den 15. maj 2013

Fra spiseforstyrrelse, til frihed. - ny banner.

Som nogle nok kan se så har bloggen fået ny banner ( hedder det ikke det? ) så nu hedder den, "fra spiseforstyrrelse til frihed." I stædet for " i mellem dig og mig". Dog skal man stadig skrive imellemdigogmig.blogspot.com for at komme til bloggen. Håber ikke at jeg forvirrer jer for meget. :)
Jeg har valgt navnet, da jeg synes at det passer rigtigt godt til der hvor jeg står ligenu. At jeg kæmper mig ud af spiseforstyrrelsens fange arme og ud på den anden side. :)
Håber at I allesammen har indtil nu haft en super dag, det har jeg! :D
Og husk, del, del, del, bloggen :D<3

Ugen der gik.


Lidt billeder fra ugen der gik.
Hvor jeg bla. Var på hvidsten kro med min klasse for at prøve smage ders æggekage, og den smagte virklig godt!.
Billedet med rør æg, toast brød, kylling pålæg og ost. Og agurk. Morgenmad som en personale var så sød at lave. Og spiste det hele :)










Husk vand!


Din krop har brug for væske for at kunne præstere. Et væskeunderskud på blot 1-2% kan forringe din fysiske ydeevne med 10-20%. Men omvendt kan for meget væske i maven gøre dig utilpas under træning. I denne artikel, der handler om væskeoptagelse og svedtab under fysisk udfoldelse, kan du læse om, hvordan du optimerer kroppens arbejdsbetingelser i forbindelse med udholdenhedssport.
Din krop består af 50-60% vand Kvindekroppen består af ca. 50% vand, mens mandekroppen består af ca. 60% vand. Grunden til denne forskel er, at mænd af hormonelle årsager generelt er mere muskuløse end kvinder, og muskler indeholder mere vand endfedtvæv. Kroppen afgiver væske til omgivelserne døgnet rundt via lungerne, huden, blæren og afføringen. Netop fordi væske er særdeles vigtigt for alle kroppens celler, er det særdeles vigtigt, at din krop er i optimal væskebalance.
For at dække kroppens basale behov skal du drikke ca. 3l vand dagligt, og endnu mere, når du træner. En tommelfingerregel er, at din urin skal være klar og lys gul – også om morgenen. Hvis det er tilfældet, drikker du tilstrækkeligt vand.
Vind, vejr og påklædning Væskebalancen er utrolig følsom, og den påvirkes af mange faktorer såsom fysisk aktivitet, påklædning, temperatur, vindforhold og luftfugtighed. Under fysisk aktivitet er dit væskebehov naturligvis større på grund af svedtab. Det er vigtigt, at du drikker inden, du føler tørst, for tørst er tegn på, at du allerede er dehydreret. Derfor bør du altid forebygge væsketabet inden træningen begynder – dog ikke i større mængder, end det er behageligt at træne med i maven.
Svedtab ved længerevarende idrætspræstationer Ved længerevarende idrætspræstationer (dvs. >45 min.) kan svedtabet og denderaf følgende forstyrrelse i kroppens væske- og saltbalance, som før nævnt, spille en væsentlig rolle for din præstationsevne og udholdenhed. Svedtabet afhænger af udøver de førnævnte faktorer af arbejdsbelastningen, hvilket i praksis for en langdistanceløber vil sige kropsvægt, løbehastighed og løbeøkonomi for en langdistanceløber. Man kan til dels afbøde svedtabet ved at drikke undervejs.
Hvad skal du drikke? Det er dog ikke ligegyldigt, hvad du drikker. Hvor meget væske maven kan videresende til tarme, hvor optagelsen sker, afhænger af, hvad det er, man drikker, og tilsyneladende også af, i hvor varme omgivelser man befinder sig. Problemet er, at alt andet end rent vand, for eksempel sodavand, bremses i maven, hvor det kan ligge og ”skvulpe” og genere. Det kan end dog bevirke, at vand fjernes fra
Maxim Carbo Energy
blodbanen og derved forværres væskebalancen. Dette kan ske, hvis væsken indeholder mere end ca. 5% sukker.
Selv rent vand kan ikke optages så hurtigt, som man under meget varme forhold kan tabe ved svedning. På den anden side kan det være en fordel, hvis man tilfører kroppen sukkerstoffer under et langt løb. Derved kan man opnå et energitilskud, der kan udnyttes under løbet samt spare på sine glykogendepoter (glykogendepoterne i leveren sørger for at holde blodsukkerkoncentrationen stabil), så de strækker sig længere. Hvad skal man drikke
Så meget skal du drikke Undersøgelser viser, at man maksimalt kan udnytte 1,2l/time (vand i kolde omgivelser – se tabellen nedenfor). Hvis der tilsættes sukkerstoffer op til 10%, reduceres væskeudnyttelsen til ca 700ml/time, men til gengæld optages der op til 70g glukose (se tabellen).
Mavetømningshastigheden afhænger desuden af temperaturen i omgivelserne. Eksempelvis reduceres mavetømningshastigheden med ca. 20% ved en omgivelsestemperatur på 35ºC, hvilket vil sige, at den indtagne væske forbliver i maven. Det betyder, at væsken ligger og skvulper i maven i stedet for at komme ud i kroppen, hvor den kunne afgives som sved. Derfor må man ud fra løbshastighed og forventet svedtab vælge, om man vil drikke rent vand eller glukoseopløsninger.
Ved træning og løb under 1 times varighed er glukosetilførsel ikke nødvendig, fordi kroppens glykogenlagre (sukkerdepoterne i lever og muskler) ikke når at blive tømt. Ved længere tids aktivitet kan energidrik spare glykogendepoterne og dermed forøges kroppens udholdenhed.
Ved svedtab på mere end 1-1½% af kropsvægten, det vil sige ca. 1l, bevirker væsketabet envæsentlig forøgelse af puls og kropstemperatur. Det gælder derfor om at undgå væskeunderskud større end dette. Hvis svedhastigheden derfor er stor, eksempelvis større end 1½l pr. time og træningspasset overstiger 90min, vil det derfor være hensigtsmæssigt at tilføre mest muligt væske – altså drikke vand.
Man kan eventuelt med fordel løbe med et væskeindhold i maven på op til 700ml. Yderligere væskeindtagelse, udover det som kroppen kan optage, medfører ubehagelig udspilning og ophobning af ubrugt væske i maven.
Kropsvægt Temperatur i omgivelserne ºC Løbehastighed Kg
15 km/t 50
60
65
70
18km/t 50
60
65
70
Energidrik Energidrikke medvirker som sagt til at opretholde væskebalancen og stabiliserer samtidig kroppens glukosebalance. De bedste energidrikke til indtagelse før, under og efter træning er dem, der ligner kroppens egen kropsvæske og derfor kan optages hurtigt. En optimal energidrik skal have denrigtige sammensætning af glukose og mineraler, smage
Maxim Energy Drink
godt ved den rette temperatur og kunne medbringes til træning.
Et eksempel på en optimal energidrik er Maxim Energy Drink, der indeholder kulhydrat og mineraler, og er udviklet til at give væsketilførsel og opretholde din væskebalance påden mest optimale måde. Ingredienserne i Maxim Energy Drink har det formål at få væskeoptagelsen til at foregå såhurtigt som muligt. Samtidig indeholder drikken elektrolytter/mineraler, der er med til at forhindre hovedpine, utilpashed, koordinationsbesvær og muskelkramper inder længerevarende træningspas. Desuden smager Maxim Energy Drink godt og fås i 5 smagsvarianter, så der er noget for en hver smag. Selv på varme dage, hvor den har været i dunken over længere tid.

Har du husket dig selv i dag?


( jeg undskylder på forhånd hvis billederne er grumset, eller er i dårlig kvalitet, men jeg skriver fra mobilen ;)
Min morgenmad har bestået af en god potion Skyr med mandler, og en kop kaffe med mælk.
Sener skal jeg op og at træne lidt :)

Har du husket dig selv i dag?, har du fortalt dig selv hvor god du er? Sagt at du er perfekt som DU er?!
For det er DU! uandset hvordan du ser ud, din baggrund, om du er mørk eller lys, høj eller lav, tyk eller tynd. Så er du smuk! Lad ingen fortælle at du ikke er god nok, for det er DU!

Må i alle have en god dag :)



tirsdag den 14. maj 2013

Træning og gratis kaffe.

Jeg har været til træning igen i aften, ( føler at det er meget nemmere at acceptere maden i maven/kroppen hvis jeg kan få lov til og at træne) og hvor var det virklig dejligt at komme afsted, også selvom at det bliv til en time i dag. Så var det nu aliveller rart at komme afsted. :p
Billederne er fra i aftes, og så har midt dejlige trænings studie gratis kaffe og the... Så kan det virklig ikke blive meget bedre :D





" dårligt samvittighed, forsvind nu, TAK! "

Jeg prøver at holde fast i mine tanker om ingen opkastninger i dag, men Holda op hvor er jeg bange for at det kommer til og at ske! Sådan virklig seriøst. Hvis jeg tager op og træner så håber jeg sådan at den dårlige samvittighed ville forsvinde! Bare lidt.  Jeg ligger på sengen nu, inde på værelset, endligt var det mening at jeg skulle side ved bordert til kl 19. Men skulle lige give en veninde nået. Og nu ville jeg famne vise at jeg godt kan være alene uden at personale, skal tro at jeg kaster op, nu vil jeg famne! Jeg føler virklig at jeg er kommet langt på bare ca 1-2uger. Men som jeg har skrivet før så ved jeg også at det lige så hurtigt kan vende igen!!.
Til aftensmad fik vi lasanige ( staves?). Det smage rigtigt godt, dog føler jeg at jeg fik taget for meget, plus brød også, men er sikker på at det er normalt, måske skulle jeg gå ud og få det bekræftet om det var normalt, for lidt eller for meget. Selvom at jeg nu er sikker på at spiseforstyrrelsen prøver at bilde mig en masse ind.
:)
~ Sarah-line.
Ps. Dagens billede.
Min momse og jeg for nogle uger siden, da jeg var på sjælland for at fejer hins 89års fødelsdag. :)
Hun er en af mine forbilleder<3

Fra "Xs/s til s/m?

Her for nogle uger siden, købte jeg 2 par bukser til open by night. Et par med faver og så et par i grå.
Bukserne er allerede ved og at være for små til mig, tænk at 5kg kan gøre så meget. Dog prøver jeg at sige til mig selv at ' at det jo ikke er normalt at kunne komme ned i en Xs/s'. Dog synes jeg at det er lidt svær og at acceptere, at de allerede er ved og at være forsmå, og pinligt?!. For hvad vil andre ikke tænke?
MEN! Jeg skal muligvis tage ydeliger 5-6kg på så jeg kommer op og vejer 55kg, da jeg skal have nået at omdanne muskeler af. Jeg har snakkede med en personale om at jeg synes at det er liiidt svært at acceptere, men som han siger så skal jeg lade vær med at fokuser på de der tal og istædet for kigge på hvordan min krop ser ud og hvad der er bedst for den. Men som han siger, så ved han godt at det er svært. Men jeg er sikker på at det nok skal lykkes, heller være healthy and trained, than thin and unhealthy.
~ Sarah-line


mandag den 13. maj 2013

"den fede spiseforstyrrede, som ikke må te sig"

Jeg er på vej hjem fra skole af nu, og har ondt i maven/ oppe ved de nederste riben, tænker at det sagtens kan være pga. For meget mave syre.
Dagen har ellers været okay, god.
Og jeg fik købt en sandwich med bacon, kylling, salat og dressing. ( ved ikke om der var andet i.
Da kl var halv, ville jeg til og at til time, og de andre spurte om hvad jeg skulle, sage at jeg skulle time. Fik så avide at vi skulle lave mad ovre i køknet, hvor efter at jeg så fik sagt "jamen jeg har jo lige spist"
Og begefter tænkte jeg så" undskyld, jeg skal nok være normal!"
Jeg er virklig næsten på min "rigtigt" vægt og her snakker vi om små 500- 700gr. Jeg føler mig sku normal! Og nu er der ikke længre nogle undskyldninger for ikke at må tage en bolle mere, et styk kød. Eller få en kommentar om at man altså er for tynd eller " har du ikke tabt dig?" Jeg er på den vægt de kloge og alle andre vil have mig på, og så kan jeg jo ikle gå rundt og te mig som en tosse, eller tro at jeg er nået jeg ikke er. Jeg føler mig som en "fed anorekteker!" Selvom at jeg dog er stempelt som en med bulimi, på papiert altså.


Godmorgen :)

Så er det mandag, igen, igen. Og puuuha hvor kun jeg godt ha sovet lidt længre :p
Men er dog stået op, og har både fået morgenmad og dagens første kop kaffe ( i syltetøjs glas, for at gør det lidt sjovre at skulle spise morgenmad :)
Jeg regner med at jeg snart smutter i skole, istæder for om ca 1,5 time..
Ellers regner jeg bare med at jeg i dag skal op og at træne lidt i dag.. :)
Billederne er fra min morgenmad, og det i glasset, det er kaffe :)
Forsat rigtigt god dag søde læsere :)




søndag den 12. maj 2013

Mor's dag.

Endligt hade jeg overvejt om jeg skulle tage hen for at træne i dag, men så skriv min mor om jeg ikke heller ville hen til hin og at hygge med hjemme bage banan kage, med chokolade- orange-knas, og lækker chokolade og lakris is. Hvem siger nej til det?! :D
Så må jeg bare træne lidt i morgen, jeg kan faktisk allerede mærke en forskel på mine ben og især min læg - muskel! Så får man da især lyst til og at træne mere, :)
Jeg er nok ikke den person som går så vanvittigt op i det der mor og far's dag. Synes faktisk at det hurtigt kan blive for amrikansk med alle de der traditioner. Det samme gælder valetine, jeg tror at jeg nok er lidt mere gammel dags på det pungt. Jeg vil meget heller tage mine forældre med en tur på café, i biografen eller ud og at spise1-2 gange om måneden, end at holde mor og far's dag, samme dag som alle andre. :)
- sarah-line